ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟ

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ενημέρωση Μελών για το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Αριθ. Πρωτ : 2565                                                                                                                 Αθήνα: 12.02.2018
Αρ. Σελίδων : 1
Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών για το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. »
    Το Σάββατο 09/02/2018 πραγματοποιήθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες το οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων, η οποία ανήλθε στο 85% με τους υπολοίπους να είναι δικαιολογημένως απόντες.
    Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Συνέδριο μας εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας μας καθώς και των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
     Σε ότι αφορά τα εργασιακά μας θέματα οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν από Ομοσπονδία για τις εξελίξεις σε δύο βασικά εξ αυτών, στα οποία αναμένουμε να δούμε την πραγματοποίηση τους :
1.Μονιμοποίηση τριετών ΠΠΥ.
   Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, την οποία είχαμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία μια ημέρα πριν το Συνέδριο μας, το θέμα τους ευρίσκεται στο τελικό στάδιο της επίλυσης του και αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίξεις.
2.Ανανέωση θητείας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
   Παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις όλων, ότι λόγω της απόφασης του ΣΤΕ δεν θα ανανεώνετο η θητεία τους, ενημερωθήκαμε από την φυσική και πολιτική ηγεσία, ότι είναι έτοιμη η τροπολογία για ανανέωση των υπαρχόντων συναδέλφων για άλλα δύο έτη (ένα συν ένα ).
    Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ψηφίστηκαν ομόφωνα:
ο Διοικητικός απολογισμός 2017 ,
ο οικονομικός απολογισμός 2017,
ο οικονομικός προϋπολογισμός 2018,
ο έλεγχος της Ελεγκτικής Επιτροπής,
και ο απολογισμός του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
     Από τις πολύτιμες απόψεις και προτάσεις, τις οποίες υπέβαλαν οι Σύνεδροι με τις τοποθετήσεις τους συντάχτηκε και αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα:
1) 12μηνη ανανέωση - απασχόληση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Π.Σ. υποστηρίζοντας και δράσεις πρόληψης.
2) Άμεση μονιμοποίηση όλων των 3ετών Π.Π.Υ. και ένταξη αυτών στην Β κατηγορία του νέου ειδικού μισθολογίου με όλες τις προϋποθέσεις, που ισχύουν για το ήδη ενταχθέν πυροσβεστικό προσωπικό, και όχι με αυτές που ισχύουν για τους νεοπροσληφθέντες- νεοεισερχόμενους σε αυτό .
3) Πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των ΠΠΥ ( των εναπομεινάντων) των οποίων η θητεία ανανεώθηκε για 5 έτη μέσω του επικείμενου νομοσχεδίου για την αποκατάσταση των επαγγελμάτων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως τότε:
Τοποθέτηση αυτών σε βάρδιες και να ακολουθούν το ωράριο του εκάστοτε Π.Σ. ή Π.Κ. που υπηρετούν (αντίστοιχο καθεστώς αυτού, που τώρα ισχύει για τους 3ετείς Π.Π.Υ. )
Ένταξη τους στην Δ.Ε. κατηγορία του μισθολογίου τους εκτός αυτών, που κατέχουν ανώτερο τίτλο σπουδών από Δ.Ε. (π.χ. Π.Ε.), οι οποίοι να ενταχτούν στον αντίστοιχο τίτλο που κατέχουν.
4)Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
5) Υπηρεσία γραφείου στους τραυματισθέντες ΠΠΥ και χορήγηση του σχετικού επιδόματος .
6) Άμεση κάλυψη των κενών στους πίνακες των επιλαχόντων πυροσβεστών και προγραμματισμός πρόσληψης όλων των υπολοίπων επιλαχόντων.
7) Αναδρομική ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των συναδέλφων, που προσελήφθησαν ως συμβασιούχοι του 2008 και 2009 και των υπολοίπων συμβασιούχων, οι οποίοι απεφοίτησαν από το Γυμνάσιο μεταγενέστερα του 2012.
8) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
9) Άμεση χορήγηση όλων των προβλεπομένων Μ.Α.Π.
   Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους συναδέλφους, που με την συμμετοχή και τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση των εργασιών του συνεδρίου και την κατάρτιση του τελικού ψηφίσματος.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαίωσε-δεσμεύτηκε, ότι για άλλη μια χρονιά θα καταβάλει κάθε σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό μέσο για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας
Καλούς αγώνες συνάδελφοι.
                                              Με εκτίμηση,
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                        Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                      Τηλ: 6976911880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου